Czosnek – naturalny zabójca wampirów

Dziś z okazji nocy Halloween wielu wyskrobało, skrobie, a może i nabyło Jacka (lampion: Jack-o’-lantern  – śmiejąca się, wydrążona dynia) lub uczestniczy w seansach odpędzania złych duchów na domówkach. W trakcie imprezy proponuję zjeść chrupiącą bruschettę ammazzavampiri – grzankę „zabójcę wampirów”. Po jej zjedzeniu żaden demon (włącznie ze sławetnym Draculą) nam niestraszny. Niestety muszę dodać, że ta bruschetta ma „lekkie” skutki uboczne – z pewnością skutecznie odstraszy wszystkich w promieniu pięciu metrów 😀

Przyrządzenie bruschetty ammazzavampiri jest niezwykle proste: po tym jak wrzucicie chleb tostowy do tostera należy poczekać, by nabrał pięknego brązowo – złotego koloru. W międzyczasie obieracie czosnek i szatkujecie na tarce. Gdy grzanka będzie już chrupiąca obkładacie czosnkiem, obsypujecie grubą solą i szczodrze polewacie oliwą z oliwek. Można jeszcze dodać pokrojone pomidory.

Pamiętajcie, ochrona „+5 na demony” już po kilku kęsach 😉

Miłej zabawy i Smacznego!

druga papierowa książka
Teraz Twoja kolej! Dołącz do społeczności Italia by Natalia: Będzie mi również bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz pod postem. Możesz też zapisać się na newsletter w oknie poniżej.  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany. Pola obowiązkowe są oznaczone *

Close